Към съдържанието

И по дяволите последиците

26.08.2012

Тръпката от летенето е в непостижимото. Моментът, в който преодоляваме тиранията на гравитацията. Да летиш означава да си свободен.

Светът, в който живеем, дефинира свободата като десет хиляди метра височина в херметизирана и затоплена самолетна кабина с крайно недостатъчно място за краката. Свободата на полета идва с отговорността от падането. Отговорност, която не сме готови да поемем. Не зная защо наричат това еволюция. Птиците летят. Ние се возим.

Никога няма да сме свободни и това е мисъл, с която трябва да свикнем. Никога няма да сме щастливи и това е мисъл, с която трябва да живеем. Мечтите и надеждите ни не водят никъде, защото културата ни не води никъде. Лъгали сме сами себе си толкова много пъти, че когато накрая се изправим срещу истината, няма да можем да я познаем.

Искало ли ви се е някога светът да свърши? Не защото не обичате живота, а защото така ще се отървете от всичките си проблеми и няма да се налага да носите отговорност за това. Е, желанието ви е на път да бъде изпълнено.

Да носим отговорност за нещо означава да го довършим докрай. Ако изобщо ще се захващаме с летене, по-добре да го направим както трябва.

Тръпката от летенето е в непостижимото. Моментът, в който преодоляваме тиранията на гравитацията. Това не е невъзможно. Хората просто могат да го направят само веднъж. И по дяволите последиците.

2 коментара leave one →
 1. жени permalink
  05.09.2012 8:50

  хубаво е .. 🙂
  и даже ме подсети за ето това парче на барбароните: http://www.youtube.com/watch?v=UYNSR8GgfVc

  .. разбира се , сигурна съм че и двете са възникнали напълно независими едно от друго 🙂

  • 05.09.2012 19:03

   Хубава песен 🙂

   Да, на този свят няма нищо оригинално и наистина ново, само преповтаряне и пресътворяване на неща и идеи. Но щом ги повтаряме, има какво да научим от тях.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: